lördag 11 oktober 2014

Frasig marängtårta med glass och banan

Här kommer ytterligare en smaskig marängtårta

Detta behövs
4 äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
knappt 1 tsk vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger
smör och ströbröd till formen
2 dl vispgrädde
1/2 liter vaniljglass (eller jordgubbsglass)
1 banan
ev lite blockchoklad

Gör så här
  • Smöra och bröa en form me löstagbar kant ca 23-24 cm
  • Vispa vitorna i 4-5 minuter till vitt skum med elvisp och absolut ren skål
  • Blanda sockret med potatismjöl och vanilj och rör ner med träsked i smeten
  • vänd sedan ner vinägern
  • skeda upp smeten i formen och dra upp den lite mot kanterna så att du får en svag antydan till grop i mitten
  • grädda på nedersta falsen i 150 g i 90 minuter
  • låt svalna och lossa kanten med en vass kniv
  • för över på ett tårtfat och skeda upp glassen mitt i. Vispa grädden och klicka över glassen
  • stick ner skivad banan och strö över lite riven blockchoklad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar