tisdag 11 september 2018

Äppelpaj med mandelmassa och kardemumma

Det här receptet vann Ica:s tidning Buffés Instagramtävling 2014. Jag har inte provat det men det låter väldigt enkelt och gott, och verkar också vara glutenfritt?...dock kaloririk!


För 6-8 portioner

Det här behövs


  • 6 äpplen
  • 1/2 tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 200 g riven mandelmassa
  • 1 dl havregryn
  • 75 gram smör
Gör så här

  • Sätt ugnen på 175 g
  • Dela, kärna ur och skär äpplena i klyftor
  • Lägg dem i en ugnssäker form och strö över kryddorna
  • Varva riven mandelmassa och havregryn ovanpå
  • Hyvla över smöret
  • Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter
  • Servera med glass, vaniljsås eller vispad grädde

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar