onsdag 12 september 2018

Grillad lax med potatispaket och dill-chili-smör

Det här blir en riktigt god sommarmiddag

Dill och chili passar utmärkt tillsammans och yoghurten i smöret ger en fin syrlig god smak

Det här behövs till 4 pers.


  • 600 g laxfilé med skinn
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
Dill-chili-smör

  • 75 gram rumsvarmt smör
  • 1 knippa dill
  • 1 röd chili, t ex spansk peppar
  • 1 tsk flingsalt
  • 1/4 dl turkisk yoghurt
Potatisknyten

  • 600 g kokt färskpotatis
  • 12 rädisor
  • 4 färska lökar
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk + 1 tsk flingsalt
  • 250 g grön sparris
Garnering
  • dillkvistar
Gör så här

  • Börja med dill-chili-smöret. Hacka dillen
  • kärna ur och finhacka chilin
  • vispa smöret riktigt fluffigt med en elvisp
  • tillsätt, dill, chili och flingsalt
  • rör ner yoghurten i smöret
  • förvara smöret i rumstemperatur till serveringen
  • Halvera potatisen
  • ansa rädisorna
  • ansa och skär löken i bitar
  • Fördela potatis, rädisor och lök på bitar aluminiumfolie
  • häll över citronsaft, olja och strö på 1 tsk flingsalt
  • bryt av den nedre delen på sparrisen
  • bena ur laxen och skär den i portionsbitar
  • Pensla den med olja runt om och krydda med salt och peppar
  • Grilla laxen indirekt ca 8 minuter (undras vad det betyder?)
  • Lägg potatisknytena vid sidan om
  • Grilla sparrisen runt om direkt ca 5 minuter. Strö över 1 tsk flingsalt
  • Servera laxen med smör, potatisknyten och sparris och garnera med dillkvistar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar