Dill och chili passar utmärkt tillsammans och yoghurten i smöret ger en fin syrlig god smak
Det här behövs till 4 pers.
- 600 g laxfilé med skinn
- 1/2 msk rapsolja
- 1 tsk salt
- 1 krm nymald svartpeppar
Dill-chili-smör
- 75 gram rumsvarmt smör
- 1 knippa dill
- 1 röd chili, t ex spansk peppar
- 1 tsk flingsalt
- 1/4 dl turkisk yoghurt
Potatisknyten
- 600 g kokt färskpotatis
- 12 rädisor
- 4 färska lökar
- 1 msk pressad citron
- 1 msk olivolja
- 1 tsk + 1 tsk flingsalt
- 250 g grön sparris
Garnering
- dillkvistar
Gör så här
- Börja med dill-chili-smöret. Hacka dillen
- kärna ur och finhacka chilin
- vispa smöret riktigt fluffigt med en elvisp
- tillsätt, dill, chili och flingsalt
- rör ner yoghurten i smöret
- förvara smöret i rumstemperatur till serveringen
- Halvera potatisen
- ansa rädisorna
- ansa och skär löken i bitar
- Fördela potatis, rädisor och lök på bitar aluminiumfolie
- häll över citronsaft, olja och strö på 1 tsk flingsalt
- bryt av den nedre delen på sparrisen
- bena ur laxen och skär den i portionsbitar
- Pensla den med olja runt om och krydda med salt och peppar
- Grilla laxen indirekt ca 8 minuter (undras vad det betyder?)
- Lägg potatisknytena vid sidan om
- Grilla sparrisen runt om direkt ca 5 minuter. Strö över 1 tsk flingsalt
- Servera laxen med smör, potatisknyten och sparris och garnera med dillkvistar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar