fredag 21 september 2018

Yoghurtpannacotta med mango och passion

Från Buffé nr 12, 2017

Fräsch och fruktig efterrätt!

Det här behövs för 6 glas

  • 2 gelatinblad
  • kallt vatten
  • 3 dl vispgrädde
  • 1/2 dl strösocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 250 gram fryst tinad mango
  • 2 urgröpta passionsfrukter
  • 1 msk pressad citronjuice
  • krossade maränger eller rostade kokoschips
Gör så här

  • Blötlägg gelatinet i det kalla vattnet, läs på förpackningen!
  • Koka upp grädden med strösockret och vaniljpulvret
  • Krama ur vätskan ur gelatinet och rör ner i gräddröran
  • Låt svalna ca 10 minuter
  • Vispa ner yoghurten
  • Häll upp i 6 glas
  • ställ i kylen minst 6 timmar
  • mixa mangon, passionsfrukten och citronjuicen tillsammans
  • toppa pannacotta med såsen och marängerna/kokoschipsen vid serveringen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar