söndag 23 september 2018

Lasagne med keso och spenat

Detta behövs för 2-3 port


  • 6-8 lasagneplattor (ev förkoka)
fyllning

  • 200 gram spenat
  • 1 msk smör
  • 250 g keso
  • 1/2 tsk torkad basilika
  • 1/2 tsk torkad körvel
  • 1/2 dl valnötter
  • örtsalt , peppar
Sås
  • 2 msk smör
  • 2,5 msk vetemjöl
  • 4,5 dl mjölk
  • salt, peppar
  • 1 dl riven lagrad prästost
Sätt ugnen på 200 g

Fyllning
  • Fräs spenaten med smör. Ta pannan från plattan och rör ner keso, basilika, körvel och valnötter
  • smaka av med örtsalt och peppar
Såsen
  • fräs smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med mjölk och sjud under omrörning ca 3 min. Salta o peppra
  • varva sås, plattor och fyllnings en smord form. Avsluta med sås
  • strö över ost
  • gratinera mitt i ugnen 20 min

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar