- 6-8 lasagneplattor (ev förkoka)
- 200 gram spenat
- 1 msk smör
- 250 g keso
- 1/2 tsk torkad basilika
- 1/2 tsk torkad körvel
- 1/2 dl valnötter
- örtsalt , peppar
Sås
- 2 msk smör
- 2,5 msk vetemjöl
- 4,5 dl mjölk
- salt, peppar
- 1 dl riven lagrad prästost
Sätt ugnen på 200 g
Fyllning
- Fräs spenaten med smör. Ta pannan från plattan och rör ner keso, basilika, körvel och valnötter
- smaka av med örtsalt och peppar
- fräs smöret i en kastrull. Tillsätt mjöl och rör om. Späd med mjölk och sjud under omrörning ca 3 min. Salta o peppra
- varva sås, plattor och fyllnings en smord form. Avsluta med sås
- strö över ost
- gratinera mitt i ugnen 20 min
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar