fredag 21 september 2018

Bakad selleri med Stiltoncreme

Det här receptet från Buffé nr 12 2017, har jag inte prövat, men det låter himmelskt gott med "bakad rotselleri, toppad med krispig grönkål, nötter och en kräm på Stilton eller annan blåmögelost. Receptet måste sparas!

Där 4-6 behövs


  • 800 g rotselleri
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt (låter mycket??)
  • 1/2 tsk peppar
  • 100 g Stilton eller liknande
  • 1-2 tsk äppelcidervinäger eller sherryvinäger
  • 2 msk hett vatten
  • 50 g skuren grönkål
  • 1 tsk olja, 1 krm slt, 1/2 krm svartpeppar
  • 1 dl hackade rostade hasselnötter
Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 g
  • skala rotsellerin och skär i jämnstora bitar. Lägg i en ugnsform
  • skala och riv vitlöken
  • blanda vitlöken med timjan, oljan, saltet,  och pepparn. Häll över rotsellerin
  • In i ugnen ca 30 minuter tills rotsellerin är mjuk
  • smula osten i en skål, tillsätt vinägern, och vattnet. Rör om till en lite tjockare dressing
  • massera grönkålen med olja salt och peppar
  • Ta ut ugnsfatet och sprid över grönkålsblandningen över rotsellerin
  •  ugnsstek ytterligare ca 5 minuter
  • strö över hasselnötterna och ringla över lite av dressingen
  • Bjud resten av dressingen i en liten skål därtill

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar