Där 4-6 behövs
- 800 g rotselleri
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tsk torkad timjan
- 1 msk olja
- 1 tsk salt (låter mycket??)
- 1/2 tsk peppar
- 100 g Stilton eller liknande
- 1-2 tsk äppelcidervinäger eller sherryvinäger
- 2 msk hett vatten
- 50 g skuren grönkål
- 1 tsk olja, 1 krm slt, 1/2 krm svartpeppar
- 1 dl hackade rostade hasselnötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 g
- skala rotsellerin och skär i jämnstora bitar. Lägg i en ugnsform
- skala och riv vitlöken
- blanda vitlöken med timjan, oljan, saltet, och pepparn. Häll över rotsellerin
- In i ugnen ca 30 minuter tills rotsellerin är mjuk
- smula osten i en skål, tillsätt vinägern, och vattnet. Rör om till en lite tjockare dressing
- massera grönkålen med olja salt och peppar
- Ta ut ugnsfatet och sprid över grönkålsblandningen över rotsellerin
- ugnsstek ytterligare ca 5 minuter
- strö över hasselnötterna och ringla över lite av dressingen
- Bjud resten av dressingen i en liten skål därtill
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar