onsdag 12 september 2018

Matig pastasallad med creme fraichedressing

Nu har jag ur gömmorna plockat fram ett gammalt urklipp från DN sept 2003. Det gäller ett recept på snabblagad och mättande kycklingsallad. Detta måste testas


Detta behövs till 2 personer


  • 1/2 grillad kyckling
  • 2 portioner skruvmakaroner
  • 1/2 kruka rucola (ja numera säljs de ju i påse)
  • 100 g färsk spenat
  • 8 svarta oliver
  • 4 cocktailtomater
  • 25 g soltorkade tomater i olja + 2 msk av oljan
  • 1/2 dl rostade cashewnötter
Dressing

  • 2 dl creme fraiche
  • 25 g soltorkade tomater i olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk finhackad chili
  • salt
Gör så här

  • koka makaronerna och låt rinna av
  • strimla marinerade tomaterna
  • rensa kycklingen o skär i mindre bitar
  • halvera cocktailtomaterna
  • varva kyckling, makaroner,rucola,spenat, oliver, cocktailtomater samt marinerade tomater i en skål
  • vänd ner olja från de soltorkade tomaterna
  • strö över nötterna
Gör dressingen så här

  • dela chilifrukten på längden och skrapa ut kärnorna. ta av en bit som finhackas
  • blanda creme fraiche, soltorkade tomater, vitlök och den hackade chilin. Salta efter smak.
  •  Servera till salladen




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar