söndag 23 september 2018

Marias sill

För många år sedan, så firade jag jul med ett helt annat gäng släktingar än jag gör idag. På den tiden bjöds alltid denna goda sill på julbordet. Sillen passar lika bra även till påsk och midsommar. Riktigt fräsch och god med mycket grönt. Även de som inte brukar vara så väldigt förtjusta i sill brukar gilla det här receptet.

Receptet är mer av en skiss än ett regelrätt recept.


  • Blanda en smet av gräddfil och creme fraîche, lite senap och tomatpuré, salt och peppar
  • Blanda i romkorn
  • lägg i inlagd sill i bitar (s k 5 minutersill i burk, d v s urvattnad och klar)
  • I botten på ett fat läggs rikligt med hackad purjo och dill
  • sillröran läggs ovanpå
  • ytterligare ett rejält lager med purjo och dill läggs ovanpå sillröran

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar