söndag 23 september 2018

Salt kola-pannacotta, chokladmousse & citrus

Bjud på en nyårsdessert som har allt - söt och salt kolapannacotta, len chokladmousse med en bitter touch och så syrliga clementiner. Ur Buffé nr 12, 2017

För 8 personer


  • 2 gelatinblad
  • kallt vatten
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 burk dulce de leche eller karamelliserad mjölk (397 g)
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 3 dl vispgrädde
  • 100 g mörk hackad choklad
  • 4 clementiner ev några hallon
  • krossade chokladcookies
Gör så här:
  • lägg gelatinbladen i kallt vatten
  • koka upp 4 dl vispgrädde i en kastrull, ta från värmen
  • vispa genast ner burken med mjölk
  • krama ur gelatinbladen och tillsätt dem under fortsatt vispning
  • rör ner flingsaltet
  • häll smeten i 8 glas
  • ställ i kylen minst 8 timmar
  • värm 3 dl vispgrädde (koka EJ), ta från värmen
  • rör ner den hackade mörka chokladen
  • låt svalna i kylen
vid serveringen:
  • vispa chokladmoussen fluffig
  • toppa pannacottaglasen med chokladmoussen
  • Skär clementinerna i hinnfria klyftor och toppa glasen med dem och ev några färska hallon samt krossade chokladcookies

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar