För 8 personer
- 2 gelatinblad
- kallt vatten
- 4 dl vispgrädde
- 1 burk dulce de leche eller karamelliserad mjölk (397 g)
- 1/2 tsk flingsalt
- 3 dl vispgrädde
- 100 g mörk hackad choklad
- 4 clementiner ev några hallon
- krossade chokladcookies
Gör så här:
- lägg gelatinbladen i kallt vatten
- koka upp 4 dl vispgrädde i en kastrull, ta från värmen
- vispa genast ner burken med mjölk
- krama ur gelatinbladen och tillsätt dem under fortsatt vispning
- rör ner flingsaltet
- häll smeten i 8 glas
- ställ i kylen minst 8 timmar
- värm 3 dl vispgrädde (koka EJ), ta från värmen
- rör ner den hackade mörka chokladen
- låt svalna i kylen
- vispa chokladmoussen fluffig
- toppa pannacottaglasen med chokladmoussen
- Skär clementinerna i hinnfria klyftor och toppa glasen med dem och ev några färska hallon samt krossade chokladcookies
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar