tisdag 11 september 2018

Minipajer med spenat, pinjenötter och parmesan

De här minipajern fanns på buffébordet på min 60-årsdag. Pajerna fick så mycket beröm, så det är bäst att jag sparar receptet. Jag snodde det från den trevliga inspirerande matbloggen "Kryddburken"

Det här behövs

Mazarinformar

  • 2 förpackningar färdigkavlad smördeg
  • 2 dl pinjenötter eller cashewnötter
  • 4 dl grädde
  • Trocmore örtsalt
  • 1 påse bladspenat 400 gram
  • 2 dl riven parmesanost (alternativt Västerbotten, greve, eller grönmögelost)
Gör så här:

  • Finhacka nötterna och rosta dem lätt i torr het stekpanna
  • Slå på grädden och vispa ihop
  • salta och smaka av
  • tillsätt spenaten och låt den "sjunka ner" och koka in någon minut
  • Riv ner osten och dra stekpannan från plattan
  • Låt svalna något
  • Lägg ut smördegen på en skärbräda och kavla ut den, och ta ut rundlar lite större än mazarinformar med hjälp av glas. Det blir ca 10 bottnar av varje smördeg
  • Tryck ut rundlarna i mazarinformarna
  • Hit kan man förbereda. Ställ i så fall i kylen och grädda strax före serveringen
  • Forts. Fyll formarna med spenatröran
  • Grädda 20 minuter till fin färg
  • Kan ätas varma ljumma eller kalla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar