Det här behövs
Mazarinformar
- 2 förpackningar färdigkavlad smördeg
- 2 dl pinjenötter eller cashewnötter
- 4 dl grädde
- Trocmore örtsalt
- 1 påse bladspenat 400 gram
- 2 dl riven parmesanost (alternativt Västerbotten, greve, eller grönmögelost)
Gör så här:
- Finhacka nötterna och rosta dem lätt i torr het stekpanna
- Slå på grädden och vispa ihop
- salta och smaka av
- tillsätt spenaten och låt den "sjunka ner" och koka in någon minut
- Riv ner osten och dra stekpannan från plattan
- Låt svalna något
- Lägg ut smördegen på en skärbräda och kavla ut den, och ta ut rundlar lite större än mazarinformar med hjälp av glas. Det blir ca 10 bottnar av varje smördeg
- Tryck ut rundlarna i mazarinformarna
- Hit kan man förbereda. Ställ i så fall i kylen och grädda strax före serveringen
- Forts. Fyll formarna med spenatröran
- Grädda 20 minuter till fin färg
- Kan ätas varma ljumma eller kalla
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar