För 4 personer behövs:
- 500 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
- 250 g halloumi
- 2 msk sesamfrön
- 2 msk finhackad persilja
- 2 tsk torkad timjan
- 2 ägg
- 1 avokado
- 1 knippe rädisor ca 200 g
- 1 broccoli
- 150 g gröna bönor tex haricots vetts eller sockerärtor
- 65 gram babyspenat
- olivolja
- samt, svartpeppar
- sesamfrön och stekta citronskivor till garnering
Honungsvinägrett:
- 1 msk flytande honung
- 2 msk balsamvinäger
- 2/3 dl olivolja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 g
- riv halloumin fint och blanda med sesamfrön, persilja och timjan
- vispa ihop äggen i en skål
- skär kycklingen i ca 3x3 cm bitar
- krydda med 2 krm peppar runt om
- vänd först kycklingbitarna i de uppvispade äggen och sedan i halloumiblandningen
- lägg kycklingen på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter, eller tills den är klar
- vispa ihop vinägretten
- dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet och skär i skivor
- ansa och skär rädisorna tunt
- skär broccolin i buketter och skiva stammen tunt
- stek broccoli och bönor i en stor stekpanna med 2 msk olja
- krydda med salt och peppar
- blanda vinägretten med de stekta grönsakerna och spenaten på ett stort fat.
- Toppa med avokado och rädisor
- Lägg på kycklingen
- garnera gärna med sesamfrön och stekta citronklyftor
Receptet hämtat från Ica.s tidning Buffé nr 2, 2017 och receptet står professor Mai-Lis Hellénius för. Det finns i hennes bok Livsviktigt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar