onsdag 12 september 2018

Halloumipanerad kyckling med grönt

Riven halloumi blir till krispigt god panering!

För 4 personer behövs:


  • 500 g kycklingfilé eller kycklinglårfilé
  • 250 g halloumi
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 msk finhackad persilja
  • 2 tsk torkad timjan 
  • 2 ägg
  • 1 avokado
  • 1 knippe rädisor ca 200 g
  • 1 broccoli
  • 150 g gröna bönor tex haricots vetts eller sockerärtor
  • 65 gram babyspenat
  • olivolja
  • samt, svartpeppar
  • sesamfrön och stekta citronskivor till garnering
Honungsvinägrett:

  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 2/3 dl olivolja
Gör så här:

  • Sätt ugnen på 225 g
  • riv halloumin fint och blanda med sesamfrön, persilja och timjan
  • vispa ihop äggen i en skål
  • skär kycklingen i ca 3x3 cm bitar
  • krydda med 2 krm peppar runt om
  • vänd först kycklingbitarna i de uppvispade äggen och sedan i halloumiblandningen
  • lägg kycklingen på en bakplåtspappersklädd plåt och sätt in mitt i ugnen ca 20 minuter, eller tills den är klar
  • vispa ihop vinägretten
  • dela och kärna ur avokadon. Gröp ur köttet och skär i skivor
  • ansa och skär rädisorna tunt
  • skär broccolin i buketter och skiva stammen tunt
  • stek broccoli och bönor i en stor stekpanna med 2 msk olja
  • krydda med salt och peppar
  • blanda vinägretten med de stekta grönsakerna och spenaten på ett stort fat. 
  • Toppa med avokado och rädisor
  • Lägg på kycklingen
  • garnera gärna med sesamfrön och stekta citronklyftor
Receptet hämtat från Ica.s tidning Buffé nr 2, 2017 och receptet står professor Mai-Lis Hellénius för. Det finns i hennes bok Livsviktigt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar