Detta behövs för fyra:
- 2 burkar hela matjesfiléer a 200g
- 8 medelstora potatisar
- 6 små rödbetor
- 50 g blandad sallad
- 4 hårdkokta ägg
- 50 g smör
- 1 dl hackad gräslök
Dressing
- 3 dl gräddfil
- 2 tsk skånsk grovkornig senap
- 2 msk hackad dill
- 2 msk hackad gräslök
- 1 dl fint tärnade rädisor
- salt
Gör så här
- Blanda ingredienserna till dressingen
- Koka potatis oc rödbetor mjuka i saltat vatten var för sig. Låt lite av rödbetornas rotspets och blast vara kvar under kokningen.
- spola rödbetorna under kallt vatten och gnid bort skalet medan de är varma
- skär potatis och rödbetor i skivor
- låt sillen rinna av och skär i bitar
- lägg upp grönsalladen och fördela potatis, rödbetor och sill över
- lägg på ägghalvorna
- smält smöret så att det blir svagt brunt
- Häll det över sill, potatis och rödbetor
- strö över gräslöken och servera med dressingen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar