onsdag 12 september 2018

Kesobröd

Vi äter rätt mycket keso i vårt hushåll, men vad jag har missat är att kesobröd tydligen varit väldigt populärt. Det var det mest googlade matordet under 2016!

Dags att jag också testar att baka kesobröd. Perfekt som stadigt mellanmål före eller efter träning.

Detta behövs:

2 dl keso
2 ägg
1 dl majsmjöl
1/2 dl majsstärkelse (Maizena)
1 krm xantangummi
1 msk solrosfrön
1/2 tsk salt
Blandade frön till topping

Gör så här:


  • mixa keson med äggen
  • tillsätt mjölet, stärkelsen, xantangummit, solrosfröna och saltet. Rör ihop.
  • Klicka ut 4 "bullar" på en bakpappersklädd plåt
  • Strö över blandade frön
  • Grädda i mitten av ugnen ca 15 min tills bröden fått lite färg
  • låt svalna
Servera gärna med färskost, skivad avokado och lite örtsalt



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar