fredag 21 september 2018

Julig carbonara

Förvandla resterna av julskinkan och kålen till härlig mellandagsmat! (ur Buffé nr 12 2017)


Det här behövs

  • 100 g brysselkål
  • 300 g spaghetti
  • 1 dl kokvatten från spaghettikoket
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1dl riven ost
  • 2 krm svartpeppar
  • 200 gram strimlad julskinka eller kalkon
  • 2 msk smör
  • topping: riven ost, persilja, svartpeppar
Gör så här:
  • plocka bladen från brysselkålen
  • koka spaghettin
  • Innan kokvattnet hälls bort ska 1 dl sparas
  • blanda det sparade kokvattnet med grädden, äggulorna, vitlöken, osten och svartpepparn
  • stek skinkan/kalkonen i smöret tills den får lite färg
  • tillsätt brysselkålsbladen och stek ytterligare 1 minut
  • Ta från plattan och häll i spaghettin och gräddblandningen
  • toppa med riven ost, persilja och svartpeppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar