Det här behövs
- 100 g brysselkål
- 300 g spaghetti
- 1 dl kokvatten från spaghettikoket
- 1 dl vispgrädde
- 3 äggulor
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1dl riven ost
- 2 krm svartpeppar
- 200 gram strimlad julskinka eller kalkon
- 2 msk smör
- topping: riven ost, persilja, svartpeppar
Gör så här:
- plocka bladen från brysselkålen
- koka spaghettin
- Innan kokvattnet hälls bort ska 1 dl sparas
- blanda det sparade kokvattnet med grädden, äggulorna, vitlöken, osten och svartpepparn
- stek skinkan/kalkonen i smöret tills den får lite färg
- tillsätt brysselkålsbladen och stek ytterligare 1 minut
- Ta från plattan och häll i spaghettin och gräddblandningen
- toppa med riven ost, persilja och svartpeppar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar