måndag 10 september 2018

Grekisk potatissallad med fårost

Det här receptet har jag hämtat från DN den 16 juli 2010

Det är en matigare variant av grekisk sallad, med kokt färskpotatis. I stället för fetaost kan man som variation välja chevreost.

För 4 portioner behövs


  • 1/2 kg färskpotatis
  • 1 knippe salladslök
  • 1 knippe rädisor
  • 100 gram rucola
  • 8 feferoni inlagda på burk
  • 200 g fetaost
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
Gör så här: 
  • Skala och koka potatisen nätt och jämnt mjuk
  • Skölj och skiva salladslök och rädisor
  • skiva potatisen
  • blanda ljummen potatis, salladslök, rädisor, rucola och feferoni
  • smula fetaosten och blanda i
  • Ringla över citronjuice
  • smaka av med salt och peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar