Detta behövs till 4
- 800 g varmrökt laxfilé alternativt 1,5 kg hel varmrökt lax
Röra
- 250 g grön sparris
- 2 msk majonäs
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk riven pepparrot
- 3 msk hackad rödlök
- 3 msk hackad dill
- 1/2 krm cayennepeppar
- 50 g röd stenbitsrom
Servera med
- grönsallad
- melonklyftor
- citron
- kokt färskpotatis
Gör så här:
- Bryt av den grova nederdelen på sparrisarna
- Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, se till att de har lite tuggmotstånd kvar
- Låt sparrisen rinna av och skär dem sen i mindre bitar
- Blanda majonäs, cremefraiche, pepparrot, lök, dill och peppar.
- Vänd ner rom och sparris
- smaka av med salt
Lägg upp fisken på fat med sallad, melonklyftor, och citron och servera med potatisen och Skagenröran
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar