onsdag 12 september 2018

Varmrökt lax med sparris-Skagen

Varmrökt lax är härlig sommarmat, och här har jag hittat ett läckert recept i HJ nr 29 2017 som måste sparas för att prövas. Sparris-Skagen låter väl intressant och gott!

Detta behövs till 4


  • 800 g varmrökt laxfilé alternativt 1,5 kg hel varmrökt lax
Röra

  • 250 g grön sparris
  • 2 msk majonäs
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk riven pepparrot
  • 3 msk hackad rödlök
  • 3 msk hackad dill
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 50 g röd stenbitsrom
Servera med
  • grönsallad
  • melonklyftor
  • citron
  • kokt färskpotatis

Gör så här:

  • Bryt av den grova nederdelen på sparrisarna
  • Koka dem mjuka i lättsaltat vatten, se till att de har lite tuggmotstånd kvar
  • Låt sparrisen rinna av och skär dem sen i mindre bitar
  • Blanda majonäs, cremefraiche, pepparrot, lök, dill och peppar.
  • Vänd ner rom och sparris
  • smaka av med salt
Lägg upp fisken på fat med sallad, melonklyftor, och citron och servera med potatisen och Skagenröran




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar