Här är mitt recept
4 ägg
1 dl mellanmjölk
0,5 dl matlagningsgrädde 15%
1/2 krm svartpeppar
1/2 tsk salt
Gör så här:
- Smörj en ugnssäker form med lite margarin eller annat matfett
- Vispa upp äggen med mjölken och grädden, salt och peppar
- Häll smeten i formen
- grädda 20 minuter i 200 grader. Omeletten ska tydligt stelna i mitten
Till svampstuvningen
250 gram färsk svamp eller 2 små burkar konserverade
1/2 röd lök (eller gul)
1 msk smör
salt
svartpeppar
1,5 dl matlagningsgrädde
1/ tsk maizena
lite redning ljus maizena
ev lite pressad citron
Gör så här:
- Skär svampen i bitar
- hacka löken smått
- Stek svamp och lök sakta i smör på inte allt för hög värme
- Salta och peppra
- tillsätt grädden och låt koka 2-3 minuter på svag värme
- red med lite maizena och maizena ljus redning
- smaka av
- ev smaksätts med lite pressad citron
- Häll stuvningen över omeletten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar