onsdag 12 september 2018

ugnsomelett med svampstuvning

Oftast väljer jag att göra fransk omelett i stekpannan. Det går så fort och smidigt, men visst är det lyxigt att ibland ta sig tid att göra en god och len ugnsomelett. Supergott tillsamman med en svampstuvning.

Här är mitt recept

4 ägg
1 dl mellanmjölk
0,5 dl matlagningsgrädde 15%
1/2 krm svartpeppar
1/2 tsk salt

Gör så här:

  • Smörj en ugnssäker form med lite margarin eller annat matfett
  • Vispa upp äggen med mjölken och grädden, salt och peppar
  • Häll smeten i formen
  • grädda 20 minuter i 200 grader. Omeletten ska tydligt stelna i mitten
Till svampstuvningen

250 gram färsk svamp eller 2 små burkar konserverade
1/2 röd lök (eller gul)
1 msk smör
salt
svartpeppar
1,5 dl matlagningsgrädde
1/ tsk maizena
lite redning ljus maizena
ev lite pressad citron

Gör så här:

  • Skär svampen i bitar
  • hacka löken smått
  • Stek svamp och lök sakta i smör på inte allt för hög värme
  • Salta och peppra
  • tillsätt grädden och låt koka 2-3 minuter på svag värme
  • red med lite maizena och maizena ljus redning
  • smaka av
  • ev smaksätts med lite pressad citron
  • Häll stuvningen över omeletten



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar