tisdag 11 september 2018

Glutenfritt fröknäcke

Det här goda hårdbrödet fick maken i julklapp av väninnan K. Så klart bad jag om receptet. Kaloririkt men gott!

Det här behövs till en plåt


  • 1 dl sesamfrö
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl helt linfrö
  • 1/2 tsk salt (jag tar lite mindre)
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten
Gör så här

  • Sätt ugnen på 150 grader
  • lägg bakplåtspapper på en plåt 
  • blanda alla torra ingredienser i en bunke
  • rör i olja och vatten
  • låt svälla 15 minuter
  • Bred ut tunt på plåten. Kavla eventuellt med ett extra bakplåtspapper ovanpå (som sen tas bort)
  • grädda 1 - 1 1/2 timme
  • Dra över brödet med bakplåtspapperet kvar till ett ugnsgaller att svalna
  • skär efter en stund ut rutor
  • Bräck brödet i bitar och förvara i burk med lock. Jag använder en plåtburk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar