onsdag 12 september 2018

Kokoslax med melonsalsa

Ur tidningen Buffé juni 2016

Detta behövs till fyra:

800 g laxfilé med skinn
1/2 dl sweet chili-sås
1 dl riven kokos
1 tsk salt
majstortillas (finns recept här på bloggen) (skriv i sök-rutan längst upp till vänster)
gemsallad till servering

Gör så här


  • Lägg laxen med skinnsidan ner i en grillform eller på ett dubbelt ark folie och gnid in med1 tsk salt
  • fördela sweet chilisåsen över laxen
  • strössla över kokosen
  • Grilla över indirekt värme under lock ca 20 minuter, alternativt i ugnen ca 20 minuter på 175 grader
  • Bjud laxen med melonsalsa i tortillabröd
Melonsalsa

600 g melon tex galia eller cantaloupe
1 röd chilifrukt
2 salladslökar
2 msk pressad limejuice
1 dl grovhackad koriander
1 dl grovhackad mynta
1 msk olivolja
1 krm salt

Gör så här:

  • Skala och skär melonköttet i mindre bitar
  • skär chili och salladslök i tunna skivor
  • blanda melon, chili och salladslök, limejuice, koriander, mynta, olivolja och salt


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar