tisdag 25 september 2018

Ugnsbakad rosépeppar-lax med rom-sås

Det här är en mycket lättlagad bjudrätt. Jag minns inte varifrån receptet kommer, men troligen Hemmets Journal.

Det här behövs:

1,2 kg färsk laxfilé med skinn
1 msk rosépeppar, krossad
1/2 dl strösocker
1 msk salt
strimlad purjo

Romsås

3 dl creme fraiche
1/2 dl hackad dill
2msk hackad gul eller röd lök eller gräslök
3 msk stenbitsrom

Gör så här

  • Ta bort alla ben ur laxen med en tång
  • blanda socker, rosépeppar och salt och gnid in ovanpå laxen 
  • låt vila 1 timme
  • torka av laxen och strö över strimlad purjo
  • baka i 175 g ugn i 20 minuter
  • blanda ihop alla ingredienserna till romsåsen
  • servera laxen med romsåsen, kokt potatis och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar