Det här behövs till 6 personer
Börja med att laga till jordnötssåsen
Det här behövs:
- 2 vitlöksklyftor
- 1 ska olja
- 2 tsk chilipulver
- 1/2 tsk ingefära (torkad)
- 1/2 tsk spiskummin
- 1/2 tsk koriander (torkad)
- 2 krm sambal oelek
- 2 msk brun farin eller rårörsocker
- 1 tsk salt
- 200 krm jordnötssmör
- 2 msk pressad lime eller citron
- 3 dl vatten
Gör så här:
- Skala och finhacka vitlöken
- Blanda ihop alla torra kryddor i en liten skål
- Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull och fräs vitlöken med alla torra kryddor i ca 1 minut under omrörning
- Blanda ner alla övriga ingredienser, koka upp och sjud tills såsen tjocknar ca 3-4 minuter. Rör om då och då
- Späd eventuellt med lite mer vatten vid uppvärmingen vid serveringen
- 6 kycklingfiléer
- 2 charlottenlökar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 dl soja (undrar om det blir bättre med japansk än vanlig svampsoja?)
- 2 tsk brun farin/rårörsocker
Gör så här:
- Skär filéerna i 1 cm stora bitar
- Skala och hacka lök och vitlök
- Blanda lök, soja och socker i en skål
- Lägg i kycklingenoch rör om väl
- Täck över och ställ i kyl minst en timme
- Lägg 10-12 små träspett i blöt ca 30 minuter innan grillning
- Sätt ugnen på grillvärme eller hög övervärme
- Fördela köttbitarna på spetten. Grilla dem ca 5 minuter
- Servera med den varma såsen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar