söndag 23 september 2018

Gräddkokt blomkål med saffran och vitt vin

Det vattnas i munnen bara jag läser rubriken "gräddkokt blomkål med saffran och vitt vin. Receptet har jag hittat i ett gammalt nummer av Topphälsa, och de har i sin tur hämtat receptet ur kokboken "Vår julkokbok" som ges ut av Coop.

Det är alltså tänkt att vara en lite grönare nyare rätt på julbordet, men kan förstås ätas året runt. Saffran är alltid gott!

Detta behövs till 4


  • 1 gul lök
  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 2 msk smör
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 600 g blomkål
  • ev färsk timjan till garnering
Gör så här:
  • Strimla löken och bryn tillsammans med saffranet i smör i en kastrull ca 3 min
  • slå på vinet, grädden, vattnet och salt
  • skär blomkålen i buketter
  • koka upp saffranssåsen och tillsätt blomkålsbuketterna
  • lägg på ett lock och låt ånga ytterligare 5 minuter
  • toppa ev med ett par kvistar timjan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar