tisdag 11 september 2018

Grillade kycklingspett med varm rissallad

Oj...nu har jag hittat igen ett recept på en riktig favoriträtt som har lagats i mitt kök många många gånger! Särskilt i sommarstugan. Receptet fanns i en vanlig Ica-annons i dagstidningen och det ser ut som följer


Detta behövs för 4 personer


  • 4 kycklingfiléer
  • 1 paket bacon, numera använder jag kalkonbacon
  • 2 msk olja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
Sallad

  • 3 dl matris
  • 6 dl grönsaksbuljong (från tärning)
  • 1 blomkålshuvud
  • 1 grön paprika
  • 1 gul paprika
  • 2 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Gör så här:

  • Skär kycklingfiléerna i 4 bitar var och trä upp den tillsammans med baconbitar på 4 grillspett
  • pensla med en blandning av olja, balsamvinäger, curry, salt och peppar
  • Grilla spetten i ugnen på grill-läge ca 10 minuter. Vänd någon gång under tiden.
  • Koka riset mjukt i en kastrull i grönsaksbuljongen
  • Skölj och dela blomkålen i mindre bitar
  • Strimla paprikan ganska fint
  • Tärna tomaterna
  • Blanda ner grönsakerna i det varma riset
  • Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över ris och grönsaker
Servera rissalladen med de nygrillade spetten


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar