Detta behövs för 4 personer
- 4 kycklingfiléer
- 1 paket bacon, numera använder jag kalkonbacon
- 2 msk olja
- 2 msk balsamvinäger
- 1 tsk curry
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
Sallad
- 3 dl matris
- 6 dl grönsaksbuljong (från tärning)
- 1 blomkålshuvud
- 1 grön paprika
- 1 gul paprika
- 2 tomater
- 3 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
Gör så här:
- Skär kycklingfiléerna i 4 bitar var och trä upp den tillsammans med baconbitar på 4 grillspett
- pensla med en blandning av olja, balsamvinäger, curry, salt och peppar
- Grilla spetten i ugnen på grill-läge ca 10 minuter. Vänd någon gång under tiden.
- Koka riset mjukt i en kastrull i grönsaksbuljongen
- Skölj och dela blomkålen i mindre bitar
- Strimla paprikan ganska fint
- Tärna tomaterna
- Blanda ner grönsakerna i det varma riset
- Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Häll dressingen över ris och grönsaker
Servera rissalladen med de nygrillade spetten
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar