fredag 21 september 2018

Lingonbiskvier

Buffé nr 12, 2017

Överraska med rosa biskvier

Det här behövs för


  • 200 g grovt riven mandelmassa
  • 1 äggvita
  • 250 g frysta lingon
  • 1/2 dl strösocker
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 1 dl florsocker
  • 1 krm vaniljpulver
  • 200 g mörk choklad
  • ev lingonpulver
Gör så här:

  • Sätt ugnen på 175 g
  • rör ihop mandelmassan med äggvitan
  • Fyll smeten i en spritspåse och spritsa 20 små bottnar på enbakplåtsklädd plåt
  • grädda mitt i ugnenca 10 minuter
  • låt svalna
  • koka ihop lingonen med strösockret i ca 10 minuter tills det tjocknar
  • mixaslätt och sila genom finmaskig sil. Det ska bli ca 1 dl puré
  • låt svalna
  • vispa smöret med florsockret och vaniljpulvret till fluffig konsistens
  • tillsätt lingonpurén och vispa till en slät kräm
  • spritsa eller bred smörkrämen på bottnarna så det blir en liten topp
  • ställ i kylen i 15 minuter
  • smält chokladen i vattenbad
  • doppa topparna i chokladen
  • strö över ev lite lingonpulver

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar