Jag hittade det här receptet i tidningen Tove för länge sedan. Jag har aldrig testat det, men kanske blir det av i höst! namnam!
Det här behövs
- 1,5 dl grötrisgryn
- 0,5 tsk salt
- 3 dl vatten
- 2 msk smör
- 6dl mjölk
- 3 dl vispgrädde
- 200 g finhackad sötmandel
- 3 st fint hackade bittermandlar
- 3 msk honung
- 1 g saffran
- 3 ägg
Gör så här
- koka grötriset med vatten och salt under lock tills vattnet kokat bort, och riset blivit mjukt.
- finhacka sötmandeln och bittermandeln
- rör ner den hackade mandeln i grötriset
- vispa äggen
- rör ner äggen i riset
- rör ner övriga ingredienser i riset, dvs smör, mjölk, grädde, honung och saffran
- häll smeten i en smord och bröad form
- grädda 25 minuter i 200 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar