Det här behövs till 30 maränger
- 2,5 dl äggvita
- 5,5 dl strösocker
- 75 g mörk choklad ca 70%
- ev kanderade rosenblad o/e violblad
- 1 msk hackade hasselnötter
Gör så här:
- sätt ugnen på 130 g
- blanda äggvita och socker i en rostfri bunke
- sätt bunken i vattenbad och värm till 55-60 g under vispning
- ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat
- smält chokladen på låg effekt i micron
- vänd ner chokladen i marängen så att den blir marmorerad
- klicka ut maränger med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper
- krossa de kanderade blommorna i en mortel och strö tillsammans med de hackade nötterna över marängerna
- grädda marängerna i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. De ska vara lite sega inuti
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar