tisdag 25 september 2018

Chokladmaränger.

Stora snurrade maränger med chokladinslag har jag sätt på många bagerier/konditorier. Nu har jag hittat ett recept så att jag själv kan baka sådana!

Det här behövs till 30 maränger


  • 2,5 dl äggvita
  • 5,5 dl strösocker
  • 75 g mörk choklad ca 70%
  • ev kanderade rosenblad o/e violblad
  • 1 msk hackade hasselnötter
Gör så här:

  • sätt ugnen på 130 g
  • blanda äggvita och socker i en rostfri bunke
  • sätt bunken i vattenbad och värm till 55-60 g under vispning
  • ta bort bunken från vattenbadet och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat
  • smält chokladen på låg effekt i micron
  • vänd ner chokladen i marängen så att den blir marmorerad
  • klicka ut maränger med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper
  • krossa de kanderade blommorna i en mortel och strö tillsammans med de hackade nötterna över marängerna
  • grädda marängerna i nedre delen av ugnen i ca 35-40 minuter. De ska vara lite sega inuti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar