Det här behövs för 6-8
- 900 g potatis
- 1 tsk salt + 1/2 tsk peppar
- 300 g savoykål
- 1 schalottenlök
- 1 krm salt + 1 krm peppar
- 5 dl vispgrädde (jojo!)
- 2 msk grovkornig senap
- 2 msk dijonsenap
- salt, svartpeppar
Gör så här:
- sätt ugnen på 175 g
- skär potatisen i 1/2 cm tjocka skivor
- lägg den i botten på en smord ugnsform ca 30x20 cm
- krydda med salt och peppar
- ansa och skär savojkålen i grova bitar
- finhacka löken
- blanda kål och lök med salt och peppar och strö det hela över potatisen och platta till
- vispa ihop grädden och senaterna och häll i formen. Platta till
- grädda mitt i ugnen ca 45 min
- låt gratängen stå till sig minst en kvart före serveringen så blir den mer krämig...eller gör den helst i förväg ovh värm vid serveringen
PS det går även bra att använda grönkål eller svartkål i stället för savoykål
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar