måndag 10 september 2018

Godaste kycklingpajen

Det här receptet har jag fått av min arbetskamrat Anna, och jag har lagat och bjudit på den många gånger. Den är så galet såsig och god!

Det här behövs till en paj:

Pajdegen


  • 100 gram smör
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl keso
Fyllningen:

  • 1 grillad kyckling i mindre bitar
  • 1 gul lök, skivad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • Lite smör till stekning
  • 3 msk smör till redningen
  • 3 dl kyckling eller grönsaksbuljong
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 msk ljus maizena
  • salt, peppar, curry
Gör så här:

  • Gör pajdegen och låt den svalna i kylen en stund
  • Kavla ut den och lägg i en pajform, eller tryt ut bitar av degen till en paj med fingrarna
  • Låt hårdna i kylen en stund
  • Grädda pajen i 10 minuter i ca 175 grader
  • Bryn löken och paprikan i lite smör så de blir lite mjuka, men inte brända
  • smält smöret till redningen i en panna och tillsätt mjölet och rör om
  • Tillsätt buljongen och matlagningsgrädden lite i taget, låt puttra till en fin stuvning
  • Tillsätt paprikan, löken och kycklingen
  • Krydda efter behag med salt peppar och curry
  • Häll stuvningen i pajskalet och grädda i 25-30 minuter på 175 - 200 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar