måndag 10 september 2018

Birgittas "Gertruds krispiga Rice crispies-tårta

Ingen aning om vilken Birgitta som avses, och inte heller är Gertrud bekant...men tårtan verkar smaskig. Jag misstänker att receptet kommer från svägerskan Lotta, som bjudit på många goda marängtårtor.

Det här behövs:


  • 3 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 3 dl Rice Crispies
Chokladkräm:
  • 3 äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 3/4 dl vispgrädde
  • 50 g smör
  • 100 g mörk blockchoklad
  • Vispad grädde till garnering
  • Valfri frukt
  • Ev smält blockchoklad till garnering
Gör så här:

  • Vispa äggvitorna till hårt skum
  • blanda i socker och riskrispen
  • Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna
  • Grädda 1 timme i 150 grader
Chokladkrämen

  • Blanda äggulor, socker och vispgrädde och sjud upp
  • klicka i smöret
  • bryt i chokladen att smälta i röran
  • Låt chokladsmeten kallna
Färdigställande:

  • Dela tårtbotten
  • fördela chokladkräm och vispgrädde emellan
  • Garnera tårtan med vispad grädde och valfri frukt
  • Ringla eventuellt lite smält blockchoklad över

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar