- 100 g grönkål eller savoykål
- 1 stor gul skivad lök
- 2 finhackade vitlöksklyftor
- 300 g klyftade champinjoner
- 2 msk smör
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk svartpeppar
- 3 dl lantbröd
- 2 dl vitt vin
- 1 dl grädde
- 2 dl riven parmesanost
- 1/2 krm muskotnöt
Gör så här:
- Finhacka kålen, skiva löken, finhacka vitlöken och skär champinjonerna i klyftor
- stek blandningen i hälften av smöret tills kålen mjuknar och får färg
- salta och peppra
- smörj en ugnssäker form
- lägg över fräser i den
- tärna brödet och stick ner bitarna i fräset
- häll på vitt vin och grädde
- riv osten och strö över
- grädda mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg ca 20 min
- riv muskotnöt över och servera genast
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar