söndag 23 september 2018

Grönkålsgratäng

Till 4 behövs

  • 100 g grönkål eller savoykål
  • 1 stor gul skivad lök
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 300 g klyftade champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 3 dl lantbröd
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 1/2 krm muskotnöt
Gör så här: 
  • Finhacka kålen, skiva löken, finhacka vitlöken och skär champinjonerna i klyftor
  • stek blandningen i hälften av smöret tills kålen mjuknar och får färg
  • salta och peppra
  • smörj en ugnssäker form
  • lägg över fräser i den
  • tärna brödet och stick ner bitarna i fräset
  • häll på vitt vin och grädde
  • riv osten och strö över
  • grädda mitt i ugnen tills gratängen fått fin färg ca 20 min
  • riv muskotnöt över och servera genast

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar