Nu slog det mig, att man kanske kan använda kyckling i stället för revben, men ändå använda den goda "revbenskryddningen"
Värt ett försök till nästa julbord!?
Det ska helst bli kryddigt, sött och starkt på samma gång.
Till 8 portioner behövs
- 8 kycklingfiléer
- 1,5 dl rårörsocker
- 1,5 dl flytande honung
- 3/4 äppelcidervinäger
- 3 vitlöksklyftor
- 4 msk soja
- 1 msk salt
- 2 tsk tabasco
- 1,5 msk riven färsk ingefära
- saften av 1 apelsin
Kryddrubb
- 1 tsk svartpepparkorn
- 5 kryddnejlikor
- 1 tsk chiliflakes
- 2 msk grillkrydda
Garnera med apelsinskivor
Dag 1
- Skär kycklingen i bitar
- Koka upp socker, honung och vinäger och småkoka till sockret löst sig
- Blanda i riven vitlök, soja, salt, tabasco, ingefära och apelsinsaft
- låt svalna
- blanda marinaden med köttet i en plastpåse och marinera i kyl i ett dygn
- mortla samman alla kryddorna
- ta upp köttet ur marinaden och gnid in dem med kryddrubben
- lägg köttet i en långpanna och tillaga på175 g tills kycklingen är klar ca 10-15 minuter
- ös gärna med spadet ett par gånger under tiden
- Lägg upp på fat och garnera med apelsinskivor/klyftor
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar