onsdag 12 september 2018

Italiensk potatissallad med salami

Smakrik potatissallad med salami, sardeller, mozzarella och oliver. Lättlagat i sommartid.

Det här behövs för 4


  • 1 kg färskpotatis
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk pressad citron
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk repade timjanblad
  • 8 hackade sardellfiléer
  • 150 g salami i bit, eller t ex rökt kalkon
  • 1 förpackning cocktailmozzarella ca 150 gram
  • 1 röd lök
  • 4 msk kapris
  • 1,5 dl svarta oliver
  • salt o svartpeppar
  • 250 gram cocktailtomater
  • 50 gram rucola
Gör så här

  • Blanda olivolja, citronsaft, vitlök, timjan och sardeller i en bunke
  • Tvätta och koka potatisen. Låt den ånga av. Skär den sen i grova bitar
  • Vänd ner den varma potatisen i dressingen
  • skär salamin/kalkon i bitar
  • Låt osten rinna av
  • hacka löken
  • blanda potatisen med salamin/kalkonen, osten, löken, kapris och oliver
  • smaka av med salt o peppar
  • Dela tomaterna och vänd ner dem och rucolan i salladen



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar