fredag 21 september 2018

Saffransyoghurt, fikon och havrefras

Detta behövs för 6-8


  • 5 dl grekisk yoghurt 10%
  • 1 påse saffran 0,5 g
  • 2 msk flytande honung
  • 2 färska fikon
  • 4 småcitrus
Havrefras

2 dl havregryn
2 tsk flytande honung
2 tsk rapsolja
2 tsk vatten
1 krm salt
1 krm ingefära
1 krm kardemumma

Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200 g
  • rör ihop yoghurt, saffran och honung
  • Havrefras: Vispa ihop honung, olja, vatten, salt, ingefära och kardemumma
  • tillsätt havregrynen och blanda väl
  • strö ut blandningen på en bakpappersklädd plåt och rosta mitt i ugnen ca 10 min tills det blir knaprigt och fått lite färg. RÖR OM DÅ OCH DÅ
  • skär fikonen i klyftor
  • skala och skär citrusfrukterna i mindre bitar
  • fördela yoghurten i glas eller portionsskålar
  • toppa med frukt och havresmul

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar