- 5 dl grekisk yoghurt 10%
- 1 påse saffran 0,5 g
- 2 msk flytande honung
- 2 färska fikon
- 4 småcitrus
Havrefras
2 dl havregryn
2 tsk flytande honung
2 tsk rapsolja
2 tsk vatten
1 krm salt
1 krm ingefära
1 krm kardemumma
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 g
- rör ihop yoghurt, saffran och honung
- Havrefras: Vispa ihop honung, olja, vatten, salt, ingefära och kardemumma
- tillsätt havregrynen och blanda väl
- strö ut blandningen på en bakpappersklädd plåt och rosta mitt i ugnen ca 10 min tills det blir knaprigt och fått lite färg. RÖR OM DÅ OCH DÅ
- skär fikonen i klyftor
- skala och skär citrusfrukterna i mindre bitar
- fördela yoghurten i glas eller portionsskålar
- toppa med frukt och havresmul
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar