Det här behövs:
- 125 gram smör
- 1 dl socker
- 2 äggulor
- 1 dl mjölk
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
Till marängen
- 2 äggvitor
- 1 3/4 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1/2 dl flagad mandel
Till moussen
- 1/2 - 1 liter färska jordgubbar
- 2.3 msk socker
- 2-3 dl vispgrädde
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och pensla det lätt med olja eller smör
- Rör smör och socker poröst
- Rör ner äggulorna
- tillsätt mjölken samt mjölet som innan blandats med bakpulvret
- Bred ut smeten på bakplåtspapperet
- Vispa äggvitorna till hårt skum. Rör ner sockret och vaniljsockret
- Bred ut marängsmeten ovanpå den första smeten
- Strö över mandeln
- grädda kakan i ugnen tills marängen fått färg och är torr, ca 20 minuter
- Lyft upp kakan och låt den kallna på ett galler. Lossa den sedan från bakplåtspappret
- Mosa jordgubbarna och blanda med socker
- Vispa grädden ganska hårt och blanda med jordgubbsmoset
- Dela tårtbotten i 2 delar
- Bred ut fyllningen på den ena delen och lägg den andra ovanpå
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar