tisdag 11 september 2018

Enchiladas

Dessa enchiladas bjöds vi på av svägerskan Lotta någon gång på 90-talet. Oj så gott vi tyckte att det var. Jag bjöd sedan hem mina arbetskamrater på enchiladas, och receptet spreds vidare.

Efter ett tag öppnades ett litet lunchcafé i närheten av vår arbetsplats, och där serverades det varje dag varma enchiladas. De hade också dagens soppa med hembakt gott bröd, samt sallader och matpajer. Jag valde nästan alltid enchiladas. Matstället försvann tyvärr efter en tid. Nu är det många år sedan jag fick smaka på dessa goda rullar. Dags att prova receptet igen!

Till 8 personer

16-20 tortillas
2-3 grillade kycklingar
2 gula lökar
4 dl riven ost, gärna Emmentaler
400 g fetaost
100 g nachos-chips
! burk mole roja bönpasta a 400 gram
2 burkar salsa picante hot a 300 gram

Tillbehör:

Lökringar, sallad fetaost, mild chili, nachos-chips och guacamole

Gör så här


  • Dela kycklingen i mindre bitar
  • hacka löken
  • lägg ut tortillorna
  • lägg en sträng i mitten med kyckling, lök smulad feta, smulade nachos-chips samt lite mole och salsa. OBS det ska bli ost, feta, mole och salsa över
  • Rulla ihop till fasta rullar
  • Lägg i en ugnssäker form
  • strö över resten av osten fetan och klicka på såserna
  • Gratinera 20 minuter i 175 grader
  • Servera med tillbehören
Guacamolen bör tillagas strax före serveringen

Den gör man så här:

4-5 mogna avokados
1 burk krossade tomater
1 gul lök
1 vitlökdklyfts
saften av 1 lime
2.3 droppar tabasco
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1-2 pkt nacho-chips
Ev 1 förpackning creme fraîche

  • Häll av spadet på tomaterna
  • Finhacka löken
  • pressa vitlöken
  • rör detta med limesafen och kryddorna
  • smaka av ev med mer tabasco
  • mosa avokadon med en gaffel
  • rör ner i tomatröran
  • blanda ev i en förpackning creme fraîche
  • Servera med chipsen








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar