Detta behövd för 6-8
- 500 g brysselkål
- 1 msk olja +1 tsk salt + 2 krm svartpeppar
- 50 g smör
- 1 dl hackad sötmandel
- 1 apelsin
- rapsolja
- salt och malen svartpeppar
Gör så här
Kålen kan göras i ordning i förväg men vänd ner apelsinklyftorna vid servering
- sätt ugnen på 225 g
- halvera brysselkålen och lägg i en ugnsform
- Blanda olja salt och peppar och blanda runt i brysselkålen
- sätt in i mitten av ugnen ca 10 minuter. OBS rör om efter halva tiden
- riv skalet av halva apelsinen
- skala och skär ut skinnfria filéer av apelsinen
- smält smöret i en kastrull
- tillsätt mandeln och låt bryna under omrörning några minuter tills smöret tystnar
- tillsätt apelsinskal och klyftor
- ringla smöret över brysselkålen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar