fredag 21 september 2018

Rostad brysselkål med apelsin och mandelsmör

Ytterligare en god buffert ur tidningen buffé.

Detta behövd för 6-8

  • 500 g brysselkål
  • 1 msk olja +1 tsk salt + 2 krm svartpeppar
  • 50 g smör
  • 1 dl hackad sötmandel
  • 1 apelsin
  • rapsolja
  • salt och malen svartpeppar
Gör så här

Kålen kan göras i ordning i förväg men vänd ner apelsinklyftorna vid servering

  • sätt ugnen på 225 g
  • halvera brysselkålen och lägg i en ugnsform
  • Blanda olja salt och peppar och blanda runt i brysselkålen
  • sätt in i mitten av ugnen ca 10 minuter. OBS rör om efter halva tiden
  • riv skalet av halva apelsinen
  • skala och skär ut skinnfria filéer av apelsinen
  • smält smöret i en kastrull
  • tillsätt mandeln och låt bryna under omrörning några minuter tills smöret tystnar
  • tillsätt apelsinskal och klyftor
  • ringla smöret över brysselkålen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar