Getostrulle:
200 g getost
100 g naturell färskost
1 dl hackade nötter eller frön
2 msk hackad rosmarin
1 msk finrivet citronskal
- Mixa getosten med färskosten
- forma till en avlång rulle i bakplåtspapper och kyl i minst 1 timme
- blanda nötter/frön med rosmarin och citronskal
- Rulla rullen i kryddblandningen
- serveras med kex
Räkcrostini
1 dl majonäs
1 dl färsk koriander
salt och peppar
200 g skalade räkor
1 tsk finrivet limeskal
1 krm chiliflakes
20 crostini
sesamfrön och chiliflakes till topping
- Mixa majonäs och koriander slätt
- smaka av med salt peppar
- hacka räkorna grovt och blanda med majonäsen, limeskalet och chiliflakes
- fördela på 20 crostinis
- strö över toppingen
Rödbetsblomma med ädelost
2 stora skalade rödbetor (råa)
1 dl äppelcidervinäger
1 dl strösocker
1 dl vatten
100 g ädelost
2 msk färskost
1 tsk honung
- skiva rödbetorna tunnt på mandolin
- koka upp äppelcidervinäger med strösockret och vattnet och häll den varma lagen över de skivade rödbetorna
- låt dra minst i 6 timmar
- blanda smulad ädelost med färskost och honung
- lägg rödbetsskivorna en handduk, vänd dem så att de blir torra runt om
- lägg 1 tsk oströra på varje rödbetsskiva
- forma/nyp ihop till "blommor" som ser ut som trekantshattar, karolinerhattar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar