fredag 21 september 2018

Snittar till nyår

Förslag på 3 olika:

Getostrulle:

200 g getost
100 g naturell färskost
1 dl hackade nötter eller frön
2 msk hackad rosmarin
1 msk finrivet citronskal


  • Mixa getosten med färskosten
  • forma till en avlång rulle i bakplåtspapper och kyl i minst 1 timme
  • blanda nötter/frön med rosmarin och citronskal
  • Rulla rullen i kryddblandningen
  • serveras med kex

Räkcrostini

1 dl majonäs
1 dl färsk koriander
salt och peppar
200 g skalade räkor
1 tsk finrivet limeskal
1 krm chiliflakes
20 crostini
sesamfrön och chiliflakes till topping

  • Mixa majonäs och koriander slätt
  • smaka av med salt peppar
  • hacka räkorna grovt och blanda med majonäsen, limeskalet och chiliflakes
  • fördela på 20 crostinis
  • strö över toppingen

Rödbetsblomma med ädelost

2 stora skalade rödbetor (råa)
1 dl äppelcidervinäger
1 dl strösocker
1 dl vatten
100 g ädelost
2 msk färskost
1 tsk honung

  • skiva rödbetorna tunnt på mandolin
  • koka upp äppelcidervinäger med strösockret och vattnet och häll den varma lagen över de skivade rödbetorna
  • låt dra minst i 6 timmar
  • blanda smulad ädelost med färskost och honung
  • lägg rödbetsskivorna en handduk, vänd dem så att de blir torra runt om
  • lägg 1 tsk oströra på varje rödbetsskiva
  • forma/nyp ihop till "blommor" som ser ut som trekantshattar, karolinerhattar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar