måndag 10 september 2018

Gott plockigt slut

Det här receptet kommer från Icas tidning Buffe. Riktigt goda fina små munsbitar att servera till bubblet innan nyårsmiddagen tar vid...eller förstås vid 12-slaget!

Getost och hjortron (20 st)

  • Sätt ugnen på 225 grader
  • fördela 250 gram getost/chevre i 20 små krustader
  • gratinera 7 minuter mitt i ugnen
  • toppa varje krustad med lite hjortronsylt
Lomo och melon

  • Trä skivor av lomo eller annan lufttorkad skinka och melonkuber på tandpetare. Färdigt!
Kallrökt lax med kapris (20 st)

  • Skär 200 gram kallrökt lax i mycket små bitar
  • Blanda med 2 msk grovt hackad kapris, 1/2 finhackad rödlök, 1/2 msk dijonsenap och 1/2 dl finhackad dill. Fördela på Crustinis. 
  • Garnera gärna med en bit rädisa och dill


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar